Home | Wie zijn wij | Webshops | Contact | Openingstijden | Productinfo | Nieuws
Reispresentaties | GROEPSREIZEN | Foto's | Links | Buren | Bereikbaarheid
Nederlandstalig Reisgidsen

De reisgidsen van de Op Reis winkel geven u een beeld van de bestemming, informeren u uitvoerig over het gebied van uw keuze en over de speciale kenmerken en mogelijkheden. Of u nu kiest voor het Wildlife in Afrika, voor de Sahara, cultuur in Egypte, voor Azië, Canada of Zuid-Amerika, voor elk reisdoel zijn er interessante reisgidsen.
Reisgidsen zijn er in alle soorten en maten. Niet van alle landen zijn Nederlandstalige reisgidsen beschikbaar. De keuze in reisgidsen geschreven in het Engels of Duits is véél groter dan in het Nederlands.
In de Op Reis winkel vindt u daarom zoveel mogelijk verschillende soorten reisgidsen. Aan u de keus!

Elke serie reisgidsen heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken. En reisgidsen die niet in de webwinkel voorkomen, bestelt de Op Reis winkel graag voor u!
 • ANWB reisgidsen zijn er in diverse soorten, zoals de kleine pocketgidsen of de gidsen met meer uitgebreide informatie, de ANWB Extra en de ANWB wereldreisgids. En natuurlijk staat de ANWB bekend om zijn betrouwbare informatie.

 • Capitool reisgidsen staan bekend om de vele, prachtige foto’s en illustraties. Er zijn inmiddels meer dan 100 titels van deze Capitool reisgidsen, zowel van landen binnen als buiten europa als van diverse steden, zoals Capitool Egypte of Capitool Canada.

 • Davidsfonds reisgidsen van de Belgische uitgever Het Davidsfonds. De ‘andere reisgids’, voor de reiziger die een gebied op een ‘andere’ manier wil bereizen of het ‘echte’ land of gebied wil ontdekken.
  Het Davidsfonds geeft een klein assortiment reisgidsen uit, die een aanvulling zijn op de gewone, traditionele reisgids zoals Het Echte Zuid-Afrika of Het echte Schotland.

 • Dominicus reisgidsen, bekende en informatieve reisgidsen, verschijnen vanaf begin 2012 in een geheel nieuwe lay-out, met illustraties en foto’s, maar de nadruk ligt op de achtergrondinformatie. ‘Gidsen voor nieuwsgierige mensen’ zoals de uitgever zelf aangeeft. Bijvoorbeeld Dominicus Reisgids Mali/Burkina Faso of Dominicus Reisgids Tunesië. De Dominicus TXT-reeks is niet meer naleverbaar maar de Op Reis winkel heeft nog wel enkele van deze gidsen op voorraad. Een handzame gids die alle informatie geeft voor een heel lage prijs, bijvoorbeeld Dominicus TXT Zuid-Afrika en Dominicus TXT Peru.

 • Elmar reisgidsen van Uitgeverij Elmar, deze geeft veel reisgidsen uit, waaronder de zeer uitgebreide serie Wereldwijzer. In deze serie vindt u reisgidsen van de meest uiteenlopende bestemmingen zoals Elmar Wereldwijzer Oeganda of Elmar Wereldwijzer Ecuador en de Elmar Wereldwijzer Galapagoseilanden.

 • Insight Guides reisgidsen, hebben gemiddeld 350 pagina’s, meer dan 200 kleurenfoto’s en gemiddeld 12 kaarten/plattegronden. Ze belichten o.a. de geschiedenis, cultuur en geloof, en gastronomie. Systematisch worden de meest interessante delen van de bestemming beschreven, aangevuld met veel praktische informatie. Bijvoorbeeld Insight Guides Marokko of Insight Guides Canada.

 • Lannoo’s reisgidsen, bevatten veel informatie over een bestemming, uitgestippelde reisroutes, gedetailleerde regio- en routekaarten, kleurenfoto’s en uitgebreide praktische informatie. Lannoo geeft verschillende soorten reisgidsen uit, zoals de serie ‘blauwe reisgidsen’ waaronder Lannoo’s Blauwe Reisgids Cuba of Lannoo’s Blauwe Reisgids China en de serie ’20 x logeren en genieten ’ bijvoorbeeld 20 x Logeren en genieten in de Champagne of 20 x logeren en genieten in Normandië.

 • Merian Live! reisgidsen, kleine, compacte reisgidsen van uitgeverij Deltas, vertaald uit het Duits. Per streek en stad zijn na een korte introductie alle bezienswaardigheden, restaurants, accommodaties, winkels en wandelroutes op een rij gezet. Voor en achter in de gids zit een uitklapbare kaart. Bijvoorbeeld Merian Live! Mauritius of Merian Live! Florida.

 • Michelin reisgidsen, de serie Groene Gidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks, zoals Michelin Groene Gids Dordogne – Périgord of Micheling Groene Gids Griekenland. Bezienswaardigheden worden via het bekende 'Michelin'-sterrensysteem ingedeeld in drie groepen: de reis waard, een omweg waard of interessant.

 • Mo’Media reisgidsen, naast de succesvolle 100% stedengidsen, geeft Mo’Media ook een aantal regiogidsen uit, bijvoorbeeld 100% Noord-Italië, 100% Provence of 100% Zuid-Spanje. Mooi, modern vormgegeven reisgidsen, geschreven door locale ‘experts’ met aandacht voor bijzondere plekken onderweg.

 • National Geographic reisgidsen, reis door de wereld onder begeleiding van National Geographic: sinds 1888 wereldwijd beroemd om haar expedities, ontdekkingen en onderzoek. Deze reisgidsen staan bekend om de prachtige foto’s. Bijvoorbeeld de National Geografic Panama of de National Geografic Japan.

 • Nelles reisgidsen, heeft de actualiteit als een van de belangrijkste kenmerken. Een groot aantal correspondenten, verspreid over de wereld, houdt de redactie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de reiswereld. Nelles Gidsen zijn van oorsprong Duitstalige gidsen (Nelles Verlag). Biijvoorbeeld Nelles Gids Namibië of Nelles Gids Kenia.

 • Rough Guides reisgidsen, sinds begin 2010 naast de Engelse edities, ook verschillende Nederlandstalige versies verkrijgbaar. De Rough Guide is een gids die je op je eigen manier laat reizen. Geschreven voor zelfstandige reizigers en voor alle budgetten. De Rough Guides kenmerken zich door een overzichtelijke indeling en weinig illustraties. Ze zijn praktisch in gebruik, zodat je altijd snel de gewenste informatie vindt. Rough Guide Marokko of Rough Guide Guatemala.

 • Trotter reisgidsen, van uitgever Lannoo, zijn vergelijkbaar met een Lonely Planet of een Rough Guide, met weinig illustraties maar veel praktische informatie voor onderweg. Dus uitstekend geschikt voor de individuele reiziger. Bijvoorbeeld de Trotter Brazilië of de Trotter Ardéche. Trotter wil de individuele reiziger graag een persoonlijke visie bieden.

 • Wat & Hoe reisgidsen, brengt het allerbeste van een bestemming in perfect geplande dagen bijeen. Daarnaast vindt u allerlei informatie over leuke plekjes, bezienswaardigheden en praktische zaken. Zoals Wat & Hoe Reisgids California of Wat & Hoe Reisgids Cuba. De serie Wat & Hoe Select, bestaat uit kleine maar complete reisgidsen. Met de selectie van hotspots is het een ideale gids om een stad of streek in korte tijd te verkennen. Bijvoorbeeld Wat & Hoe Select Bretagne of Wat & Hoe Select Rodos.
Copyright 2010 Op reis winkel