Home | Wie zijn wij | Webshops | Contact | Openingstijden | Productinfo | Nieuws
Reispresentaties | GROEPSREIZEN | Foto's | Links | Buren | Bereikbaarheid
Fietsgidsen

Fietsgidsen nemen u mee naar vele landen en werelddelen. Of u nu comfortabel wilt fietsen over mooie fietspaden op juist kiest voor de ruige gebieden en ongerepte streken, of u kiest voor dagtochten of misschien juist meerdere dagen onderweg wilt zijn, er is keuze in overvloed. Verschillende uitgevers hebben gespecialiseerde gidsen uitgegeven voor mountainbiken.

Nederlandstalige fietsgidsen
  • ANWB fietsgidsen zoals de ANWB Fietsroutebox Nederland met veel eendaagse en een aantal meerdaagse fietsrondes door Nederland. Routes over aangename wegen en fietspaden, langs leuke dorpen, door schitterende natuur en unieke landschappen. De box bestaat uit drie delen, een fietsroutegids voor Nederland, losse detailkaarten met plaatsnamenregister en een overzichtkaart Nederland. De gids ANWB Lekker Fietsen, twintig fraaie routes van 20 tot 40 km, gecombineerd met smaakvolle pleisterplaatsen zoals ANWB Lekker Fietsen, eten en logeren in Nederland of ANWB lekker fietsen Piepers, fietsen Aardappels en logeren, langs de bijna duizend kilometer lange Pieperroute. In de serie ANWB Fietsgids is een reeks gidsen leverbaar van provincies of delen daarvan zoals ANWB Fietsgids 15 Groene Hart of ANWB Fietsgids 18 Brabant Midden. Deze fietsroutes willen u de gebieden van een verrassend gevarieerde kant laten zien.

  • Buijten en Schipperheijn deze uitgeverij legt het accent op langzaam toerisme: of het nu om fietsen, wandelen of varen gaat, centraal staat de aandacht voor het genieten van alles wat ons land aan landschap en cultuur te bieden heeft. Naast De Landelijke Fietsatlas, is er de Knooppuntenatlas voor korte en lange fietstochten en naast Alle fietsroutes van Nederland zijn er fietstochten beschreven in overige delen van Nederland zoals Alle fietsroutes in de regio Utrecht. Verder zijn er ook gidsen rondom een thema uitgegeven, zoals Fietsen langs kastelen. Daarnaast zijn er de Leeuwerikroutes waarvan verschillende titels voor diverse regio’s in Nederland beschikbaar zijn, zoals Leeuwerikroutes Regio Amsterdam of Leeuwerikroutes Regio Drenthe. De 30 routes staan beschreven op losse, stevige kaarten die samen in een doosje zitten.

  • Elmar fietsgidsen, zoals Het Fietserpad, een variant op het Pieterpad dat u door de mooiste en meest gevarieerde landschappen van Nederland voert. Fietstochten voor een week of zo nu en dan een dagje uit. En De Gallo-Romeinse Cityhopper, een recreatieve en fietsvriendelijke manier om kennis te maken met het Romeinse Erfgoed in België, Frankrijk en Duitsland.

  • Lannoo fietsgidsen met verschillende gidsen in de serie 20x logeren & fietsen zoals 20x logeren en fietsen langs water in België of 20x logeren & fietsen net over de Nederlandse grens met mooie fietstochten door België met informatie over overnachtingsmogelijkheden. De serie Knooppunt.BE beschrijft aantrekkelijke fietsknooppuntroutes per provincie, zoals Lannoo Knooppunt.BE Antwerpen of Lannoo Knooppunt.BE Oost Vlaanderen. Tochten van 30 tot 50 km lang met achtergrondinformatie en beschrijving van bezienswaardigheden onderweg.

  • Mo'media laat u in de fietsgids Mo'media 52 Fietsroutes door de natuur in heel Nederland kennis maken met de gebieden van Natuurmonumenten in Nederland. De 52 fietsroutes door de natuur voeren je langs uitgestrekte weilanden, dijken, duinen en mooie dorpjes en prachtige bossen.

  • Pirola fietsgidsen van een Nederlandse uitgeverij van fietsgidsen. De gidsen zijn gebonden in een ringband, voorzien van heldere kaartjes, een routebeschrijving en een lijst van accommodaties. Er zijn fietsgidsen voor verschillende gebieden in Europa zoals de Pirola Jutland Fietsroute of Pirola Fietsen op Corsica of de gids Pirola Fietsen in Ierland waarin ruim 3000 km van Ierlands mooiste wegen in detail beschreven zijn. In de gids Pirola Fietsen langs Oude Wegen (deel 1 en 2) volgt u historische pelgrimroutes, langs overwegend rustige en goed berijdbare wegen en paden naar Maastricht of Aken. De Pirola St. Jacobs fietsroute voert u over pelgrimswegen van Nederland naar Santiago de Compostela in Spanje. Deze route is in drie afzonderlijke delen beschreven.
Copyright 2010 Op reis winkel