Home | Wie zijn wij | Webshops | Contact | Openingstijden | Productinfo | Nieuws
Bijzondere reizen | GROEPSREIZEN | Foto's | Links | Buren | Bereikbaarheid
Engelstalige Reisgidsen

De keuze in Engelstalige reisgidsen is enorm. Reisgidsen die niet in de webwinkel voorkomen, bestelt de Op Reis winkel graag voor u!

 • AA Travel Guides, van de The Automobile Association, ofwel de Engelse ANWB, die tal van kaarten en boeken uitgeeft, de grootste reisboeken uitgeverij van Engeland, wereldwijd behorend tot de top 10. Bijvoorbeeld de serie AA Leisure Guides zoals de AA Leisure Guide Cotswolds of AA Leisure Guide Devon.

 • A Photographic Guide to Birds, een serie compacte vogelgidsen, waarin vogels in een bepaald gebied of land uitgebreid worden beschreven, geïllustreerd met vogelfoto’s. Bijvoorbeeld A Photografic Guide to Birds of East Africa of A Photografic Guide to Birds of Egypt.

 • Alastair Sawday’s en de Special Places to Stay Guides zijn accommodatiegidsen met bijzondere hotelletjes, bed & breakfast etc. De auteur van deze gidsen zou de genoemde accommodaties zelf op een aantal belangrijke aspecten te hebben geselecteerd. Bijvoorbeeld Alastair Sawday’s Special Places to Stay Ireland of Alastair Sawday’s Special Places to Stay India & Srik Lanka.

 • Bradt Travel Guides, kunnen als reisgids maar ook als reisverslag worden gelezen, vanwege de persoonlijke inbreng van de auteur. Daarom is elke Bradt reisgids anders en heeft Bradt de reputatie een pionier te zijn op ‘ongewone’ bestemmingen. Vooral voor Afrikaanse bestemmingen, maar ook voor Oost-Europese, wordt Bradt als dé specialist gezien. Bradt Travel Guides zijn praktische reisgidsen, met veel informatie en weinig foto’s. Bijvoorbeeld Bradt Southern African Wildlife of Bradth Ghana.

 • DeDios Editores, is een Argentijnse uitgeverij, gespecialiseerd in het uitgeven van reisgidsen, ‘mapguides’ en fotoboeken in het Spaans en Engels. In 1993 hebben Julian de Dios en zijn vader, de journalist Horacio de Dios, van hun interesse in reizen hun werk gemaakt en zijn een uitgeverij in Argentinië gestart. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een vooraanstaande uitgeverij van reisgidsen in Argentinië. Bijvoorbeeld DeDios Complete Guide Argentina of DeDios Complete Guide Buenos Aires.

 • Explorer Guides, bieden informatie over zowel het leven en werken in, als het genieten van ’s werelds grootste steden. In de huidige wereld, waar veel wordt gereisd, is informatie de sleutel. De Explorer Resident’s Guides worden geschreven door inwoners voor inwoners. De schrijvers zijn locale experts en géén reisboekenschrijvers. Deze gidsen zijn een mengvorm tussen praktische ‘leef en werkgidsen’ en specifieke reisgidsen. Explorer is specialist in gidsen over de Golfstaten. Zoals Explorer Complete Resident’s Guide Dubai of Explorer Qatar of Explorer Mini Guide van bijvoorbeeld Abu Dhabi.

 • Eyewitness Guides, met veel foto’s en prachtige illustraties. Deze gids is in het Nederlands vertaald en bekend als de ‘Capitoolgids’. Bijvoorbeeld Eyewitness Guide Alaska of Eyewitness Guide Hawaii.

 • Fodor’s Travel Guides, van deze Amerikaanse uitgeverij is de Hongaar Eugene Fodor de oprichter. Hij publiceerde in 1936 de revolutionaire reisgids ‘On the Continent’ publiceerde, omdat hij niet alleen droge feiten en cijfers wilde publiceren maar vooral over mensen en hun cultuur wilde schrijven. Fodor’s Travel zet de traditie van de inmiddels overleden Eugene Fodor voort en publiceert vernieuwende reisgidsen. Van de meeste Fodor reisgidsen verschijnt jaarlijks een update. Voorbeelden: Fodor’s Colorado, Fodor’s Walt Disney World of de serie Fodor’s In Focus bijvoorbeeld Fodor’s In Focus Grand Canyon en Fodor’s in Focus Great Smokey Mountains.

 • Footprint, is beroemd om zijn up-to-date handboeken. Het “South American Handbook, de ‘Traveller’s Bible’ verschijnt al sinds 1924! Andere uitgaven zijn bijvoorbeeld Footprint Kenya Handbook of Footprint Costa Rica Handbook. Een deel van de informatie uit deze ‘Handbooks’ is opgenomen in handige pocketuitgaven met de focus op een kleiner gebied of plaats zoals Footprint Focus Goa of Footprint Focus Hanoi & Northern Vietnam.

 • Frommer’s Travel Guides, deze Amerikaanse gidsen worden geschreven door 175 reizigers rond de wereld. Frommer wil reizigers hun bestemming laten ervaren zoals de ‘locals’ dat doen. De gidsen zijn compleet en up-to-date, met recente prijzen, routebeschrijvingen, bezienswaardigheden, kaarten en recensies van hotels en restaurants in elke prijsklasse. Ze zijn voorzien van een uitvouwbare kaart en een kleurensectie van 15 pagina’s. Van de belangrijkste gidsen komt jaarlijks een update uit. Bijvoorbeeld Frommer’s Panama, Frommer’s Puerto Rico of Frommer’s Portable Aruba, Bonaire & Curacao.

 • Globetrotter heeft vooral de Globetrotter Travel Packs, een serie die veel waar biedt voor zijn geld. De Travel Packs bestaan uit een reisgidsje en een kaart, gezamenlijk verpakt in een plastic mapje in een handig compact formaat. Vol praktische informatie, reistips en geïllustreerd met foto’s. Ze zijn prima geschikt voor de reiziger die de belangrijkste bezienswaardigheden van een land wil zien. Bijvoorbeeld de Globetrotter Travel Pack Botswana of Globetrotter Travel Pack Seychelles.

 • Goldeneye guidebooks, een minder bekende maar uitgebreide reeks reisgidsen over Engeland. Met veel prachtige foto’s, gedetailleerde kaarten in schaal 1: 100 000, honderden bezienswaardigheden in diverse categorieën. De moeite waard! Bijvoorbeeld Goldeneye Cornwal of Goldeneye Devon & Exmoor.

 • Insight Guides, een reeks mooie reisgidsen met uitgebreide achtergrondinformatie over reisbestemmingen én rijk geïllustreerd. In deze gidsen vindt u een groot aantal gedetailleerde kaarten. Bijvoorbeeld Insight Guides Egypt of Insight Guides Bermuda. Een aantal Insight Guides zijn in het Nederlands vertaald.

 • Lonely Planets, de ‘backpackers’-bijbel voor elke uithoek op de wereld. Bijvoorbeeld Lonely Planet British Colombia of Lonely Planet Mozambique. Naast de traditionele gidsen is er ook de Lonely Planets Discover, kleurrijk, met foto’s en kaarten en de belangrijkste highligts. Bijvoorbeeld de Lonely Planet Discover Spain of Lonely Planet Discover Canada.

 • Moon Handbooks, willen reizigers inspireren. Een brede groep reizigers, van backpackers tot gewone gezinnen, leest deze gidsen al meer dan 30 jaar. De ‘expert’ schrijvers van deze boeken verzekeren hun lezers, met een mix van inzicht, strategisch advies en een dosis humor, een ongewone maar fantastische reiservaring! Moon Handbooks zijn in het zwart-wit uitgevoerd, geven veel (praktische) informatie en zijn vooral specialist voor het Amerikaanse continent. Bijvoorbeeld Moon Handbooks Alaska of Moon Handbooks Canadian Rockies.

 • Odyssey Guides, prachtige geïllustreerde gidsen met kaarten en praktische informatie. Ze zijn werkelijk een lust voor het oog en in deze serie zijn gidsen over diverse bijzondere bestemmingen verschenen! Geschreven voor reizigers die geïnteresseerd zijn in de achtergrond van een reisbestemming, maar ook voor ‘armchair readers’. Bijvoorbeeld Odyssey Silk Road, Xián to Kashgar of Odyssey Three Gorges of the Yangtze River.

 • Rough Guides, de Engelse equivalent van de Lonely Planets. Deze reisgidsenserie is geschreven vanuit een journalistieke benadering gecombineerd met praktische informatie die reizigers onderweg nu eenmaal nodig hebben. Er zijn inmiddels Rough Guides van meer dan 150 bestemmingen verschenen. Zoals Rough Guides First-Time Africa of Rough Guides The USA.

 • Trailblazer heeft de slogan ‘Our Guides Are Different’. Terwijl andere uitgevers proberen over zoveel mogelijk landen te publiceren probeert Trailblazer gidsen over landen of regio’s uit te geven waar nog géén of weinig reisgidsen van zijn. De Trailblazer Guides geven veel praktische informatie over het reizen per trein of over de weg in een bepaald land of gebied, maar naast praktische informatie is er ook veel aandacht voor culturele achtergronden, hotelaccommodatie, eetgelegenheden en bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Trailblazer Trans-Canada Rail Guide of Trailblazer The Inca Trail.
Copyright 2010 Op reis winkel